Aletta Jacobsprijs-winnares Lilianne Ploumen bezoekt Aletta Jacobs College

HOOGEZAND - Lilianne Ploumen krijgt vandaag op de Rijksuniversiteit Groningen de Aletta Jacobsprijs 2018 overhandigd. Gisteren bezocht ze het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Het Tweede Kamerlid ging met leerlingen uit vwo-5 in gesprek over onder andere toekomstplannen, kansen voor vrouwen, en mannen en ambitie.

Lilianne Ploumen krijgt de Aletta Jacobsprijs vanwege haar betrokkenheid bij en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld. De prijs uitgereikt door rector magnificus Elmer Sterken.

She Decides

Op ‘het Aletta’ stelden de leerlingen vragen over het leven van Lilianne Ploumen zelf, over haar ambities en over haar leven als politica. Ook haar initiatief She Decides - een internationaal initiatief voor de instandhouding van belangrijke voorzieningen voor vrouwen op het terrein van gezingsplanning - kwam uitgebreid aan bod. Op de vraag van Jasper naar haar reactie op het winnen van de Aletta Jacobsprijs, antwoordde ze dat ze heel verrast was, maar ook heel verheugd. Omdat alle publiciteit extra aandacht genereert voor deze goede zaak. Ploumen gaf de leerlingen bovendien de volgende adviezen: wees niet te bescheiden, geloof in je eigen kwaliteiten en vertrouw op jezelf. Volgens de politica maakt het niet zoveel uit welke studie je kiest, als je maar je hart volgt.

Totemboom

Het bezoek van Lilianne Ploumen werd afgesloten met de onthulling van de portretten Ploumen en Yoni Zuidinga, winnares van de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2018, op de totemboom in de voorhal van de school.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_41056" align="aligncenter" width="215"]Yoni Zuidinga en Lilianne Ploumen bij de totemboom. Foto: Jolanda Klunder Yoni Zuidinga en Lilianne Ploumen bij de totemboom. Foto: Jolanda Klunder[/caption] Op dit kunstwerk prijken de namen van alle laureaten van de Aletta Jacobsprijs van de Rijksuniversiteit Groningen en de gemeentelijke prijs. Lilianne Ploumen en Yoni Zuidinga namen samen de onthulling voor hun rekening. https://youtu.be/nU0-nu77-ns