‘Woudbloem’: thriller Frans Hempen over zwaarste aardbeving ooit in Groningen

WOUDBLOEM - Bij SMTM uitgevers is een thriller verschenen over de zwaarste aardbeving ooit in Groningen: ‘Woudbloem’.

Het boek is geschreven door de in Musselkanaal opgegroeide maar in Amsterdam woonachtige Frans Hempen (1963). Hij liep al jaren rond met het idee voor het boek.

“Eigenlijk al sinds begin jaren negentig, toen de eerste berichten kwamen dat trillingen en bevingen samenhingen met de gaswinning”, vertelt de oud-Knoalster.

Eind 2014 besloot hij te gaan schrijven. Het boek, Hempens fictiedebuut, was net af toen de beving in Zeerijp plaatsvond. “Dat was schrikken. Ik wil beslist niet dat dit een profetisch boek wordt, maar als de gaskraan niet snel verder dichtgaat, kan het zomaar compleet uit de hand lopen. Dat is wat er gebeurt in ‘Woudbloem’.”

Woudbloem

In ‘Woudbloem’ heeft hoofdpersonen Harm Mulder niets meer te verliezen. Als hij de strijd aanbindt met de bazen van het gas, zet hij alles op het spel.

Hempen: “Mijn boek is bedoeld om Nederland wakker te schudden en de Groningers een hart onder de riem te steken. ‘Woudbloem’ is een spannend boek, maar de boodschap is bloedserieus. Er staan echt mensenlevens op het spel.”

 
'Woudbloem' - ISBN 978 94 91011 02 3 Verkoopadressen en een voorpublicatie zijn te vinden op www.woudbloemboek.nl.