Minderjarige Stadjers krijgen werk- en leerstraffen voor diefstal VV Hoogezand

Hoogezand-Sappermeer - HOOGEZAND - Drie Stadjers van 14 en 15 jaar en een 15-jarige jongen uit Hoogezand zijn veroordeeld voor diefstal uit de kleedkamers bij VV Hoogezand. Dit gebeurde in november terwijl de voetballers op het veld stonden, meldt Dagblad van het Noorden. 

HOOGEZAND - Drie Stadjers van 14 en 15 jaar en een 15-jarige jongen uit Hoogezand zijn veroordeeld voor diefstal uit de kleedkamers bij VV Hoogezand. Dit gebeurde in november terwijl de voetballers op het veld stonden, meldt Dagblad van het Noorden. 
De vier maakten telefoons, schoenen, jassen en vesten buit. De voetballers deden aangifte. Een getuige meldde zich gaf een goed signalement van een van de jonge rovers. De politie pakte daarop ook de drie mededaders. Een groot deel van de spullen ging terug naar de eigenaren.

Kinderrechter

De pubers stonden vandaag voor de kinderrechter in Groningen. Een 14-jarige Stadjer kreeg de hoogste straf, tachtig uur werken, waarvan vijftig uur voorwaardelijk. De twee overige Stadjers moeten voor hun aandeel zestig uur werken (veertig uur voorwaardelijk) en een werkstraf van vijftig uur verrichten (waarvan dertig uur voorwaardelijk). De jongen uit Hoogezand kreeg een leerstraf van 35 uur (waarvan 15 uur voorwaardelijk) opgelegd. Daarnaast moeten zij hun slachtoffers in totaal 777 euro betalen. (ADP)