Nomineren voor Groninger Sportvrijwilliger 2018

HOOGEZAND - Inwoners van de provincie Groningen kunnen vanaf vandaag hun favoriete sportvrijwilliger nomineren voor de titel ‘Groninger Sportvrijwilliger 2018’.

Vrijwilligers zijn voor amateursportverenigingen onmisbaar. Met de verkiezing wordt hun werk onder de aandacht gebracht en zichtbaar gemaakt. Vorig jaar mocht Froukje Fonk, die zich met veel toewijding inzet bij KC Rodenburg uit Leek, de titel in ontvangst nemen.

De Verenigbare Club

Initiatiefnemer Patrick Kampherbeek richtte de verkiezing in 2017 op vanuit zijn onderneming De Verenigbare Club. Hij was verbaasd over het feit dat (top)sporters en coaches regelmatig in het zonnetje worden gezet, maar aandacht voor vrijwilligers uitblijft.

Jury 2018

Kampherbeek is trots op de jury die de Groninger Sportvrijwilliger van 2018 zal kiezen. De jury bestaat uit Gerard Kemkers, Antje Diertens en Henk de Haan. “Geweldig dat deze juryleden de verkiezing een warm hart toedragen. Het geeft aan hoe belangrijk vrijwilligers in de sport zijn”, aldus Kampherbeek.

Nomineren

Vrijwilligers van amateursportverenigingen uit de provincie Groningen kunnen tot en met 23 mei (12.00 uur) genomineerd worden via deverenigbareclub.nl. Vrijdag 25 mei wordt bekendgemaakt wie de titel ´Groninger Sportvrijwilliger 2018´ in ontvangst mag nemen. De vrijwilliger ontvangt naast de titel ook een cheque en bloemen.