Yoni Zuidinga wint Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2018

HOOGEZAND - De 16-jarige Yoni Zuidinga uit Noordbroek heeft de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2018 gewonnen.

De gemeentelijke Aletta Jacobs Prijs bestaat sinds 1993. Sinds 2004 werkt de gemeente samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Eenmaal in de twee jaar reikt zij de Aletta Jacobs Prijs uit aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. De Aletta Jacobs Prijs 2018 wordt 8 maart uitgereikt aan politica Lilianne Ploumen. Dit vanwege haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Gemeentelijke prijs

De gemeentelijke prijs richt zich op jongeren in Midden-Groningen, meer precies vwo 5-leerlingen van het Aletta Jacobs College in Hoogezand. Zij kregen de opdracht een referaat te schrijven over Aletta Jacobs en Liliane Ploumen (en/ of hun gedachtengoed). De referaten zijn gepresenteerd aan de jury van de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen. Deze jury bestond uit Mineke Bosch, Ineke de Roo en Oetra Gopal.

Yoni Zuidinga

Zij waren het er snel over eens dat Yoni’s referaat het beste was. Ze kreeg een oorkonde en het beeldje ‘Uit het oogpunt van dr. Aletta Jacobs' van Brenda Hardijk-van de Wouw. Bovendien mag zij 8 maart aanwezig zijn bij de uitreiking van de universitaire prijs aan Lilianne Ploumen én wordt ze vereeuwigd op de Totemboom in de voorhal van de school.