Kwartier Zorg & Welzijn zet medewerkers op de fiets

HOOGEZAND - Kwartier Zorg & Welzijn heeft vijf bedrijfsfietsen aangeschaft. Medewerkers kunnen deze fietsen gebruiken voor korte ritjes in de buurt. Dit in het kader van ‘Uit de auto en op de fiets’.

"Werknemers die carpoolend of met het openbaar vervoer naar hun werk komen en in Hoogezand of omgeving moeten zijn voor een afspraak, kunnen de fiets pakken”, licht directeur Martin van Iperen van Kwartier Zorg & Welzijn toe. Uit onderzoek van TNO blijkt dat dagelijks een half uurtje op de fiets al leidt tot een betere conditie, creatievere ideeën, minder stress en daarmee minder verzuim. Fietsende medewerkers zijn hierdoor gezonder, productiever, kosten minder en leveren een positieve bijdrage aan het duurzaamheidsbeleid.

Korte metten met korte ritten

Kwartier Zorg & Welzijn zet zich steeds meer in voor duurzaamheid. “Bij dit thema hoort vanzelfsprekend ook duurzaam gedrag”, zegt Van Iperen. “Wij werken langzaam maar zeker aan een gezonde en duurzame organisatie. Fietsen is vlug, schoon, gezond en ook gewoon ontzettend leuk.”

Stoer en robuust

Medewerkers van het Leger des Heils namen productie en assemblage van de fiets voor hun rekening. Op deze manier krijgen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opnieuw een kans. De fietsen zijn voorzien van een herkenbaar logo en een praktisch houten fietskrat voor de werktas. "We hebben gekozen voor een stoere en robuuste uitvoering” meldt Van Iperen. "We hopen dat onze werknemers hier veel gebruik van gaan maken."