Wheels4Africa zoekt vervoerder voor verbandmiddelen

SAPPEMEER - Stichting Wheels4Africa zoekt een vervoerder die ‘af en toe’ iets van Sappemeer naar het Limburgse Maasbracht wil brengen.

Wheels4Africa bouwt vierwielaangedreven auto’s om tot ambulances voor klinieken in Gambia en Senegal. Wanneer deze ambulances per container naar Afrika verscheept worden, worden ze volgestouwd met verlopen verbandmiddelen. Deze verbandmiddelen komen van deBesteEHBOdoos, een bedrijf dat op MVO-wijze (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) BHV-verbanddozen en AED's verkoopt en onderhoudt. Productie en logistiek van deBesteEHBOdoos zijn sinds augustus gehuisvest bij BWRI in Sappemeer. “Wij sorteren en verpakken ze in kleine doosjes en in afgeschreven verbandtrommels en schenken deze dan weer aan klinieken, ziekenhuizen, scholen en afgelegen dorpen”, vertelt Jack van Duijn, oprichter en voorzitter van de stichting.

Sappemeer - Maasbracht

Probleem is dat Sappemeer en Maasbracht ruim driehonderd kilometer uiteen liggen. Van Duijn: “Helaas kost het te veel om ze eenvoudig te laten verzenden of op te halen. Onze vraag: is er iemand, een bedrijf of particulier, die vanuit Sappemeer richting Maastricht gaat en af en toe wat van deze verbandmiddelen zou willen meenemen?” “Via de A73 of de A2 richting Maastricht kom je altijd langs Maasbracht”, benadrukt Van Duijn. “Daar, via de A2 één minuut en via de A73 nog geen vijf minuten omrijden, is Wheels4Africa gevestigd.”
Meer informatie: www.wheels4africa.nl