Norbertusparochie Oost-Groningen trapt jaarthema af in Hotel Faber

HOOGEZAND - Hotel Faber in Hoogezand was vorige week toneel van een startbijeenkomst van de Norbertusparochie Oost-Groningen.

De uit de katholieke geloofsgemeenschappen in Hoogezand-Sappemeer, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Veendam en Winschoten bestaande parochie trapte bij deze gelegenheid het jaarthema ‘Rentmeesterschap’ af.

Goede zorg voor de schepping

Bisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden en FrieslandCampina-bestuursvoorzitter Frans Keurentjes over dit thema. Daarbij ga de bisschop aan onder goed rentmeesterschap ‘goede zorg voor de schepping en al haar bewoners’ te verstaan. “Het gaat om een zorgvuldige balans tussen mens en milieu, in de wetenschap dat de mens de natuur niet naar zijn hand kan zetten.”

Genoeg voedsel voor iedereen

Keurentjes benadrukte dat dat er genoeg voedsel is voor iedereen, maar dat ruim één derde van de totale voedselproductie wordt verspild. De startbijeenkomst werd door ruim 130 parochianen bijgewoond. Zij konden de sprekers ook vragen stellen. Dit leidde tot een boeiend gesprek vanuit verschillende invalshoeken over rentmeesterschap.
Meer informatie: www.heiligenorbertusparochie.nl