TSV Hoogezand op dreef in plaatsingswedstrijd voor NK

ASSEN/ HOOGEZAND - TSV Hoogezand was zaterdag in Assen ruim vertegenwoordigd in de eerste van drie plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen trampolinespringen.

Individueel: C-klasse

Daniël Blik won in de klasse junioren/ senioren C en is dus op koers voor NK-kwalificatie. Bij de C Junior Meisjes ging Dewi Boijenga met de gouden medaille aan de haal. Jet Hindriks veroverde de zilveren medaille. Ook Melissa Werkman deed met een vierde plaats goede zaken voor NK-kwalificatie. Silke Groendijk (zesde) en Jeanique Hoeve (negende) zullen de volgende twee wedstrijden een tandje moeten bijschakelen om deelname in Ahoy af te kunnen dwingen. In de klasse C Jeugd Meisjes deed Diede Halsema de beste zaken. Zij werd vijfde, nét voor Nadien Gremmer. Marijke Hessbusselaar en Alissa Lohues moeten in de klasse Senior Dames C nog flink aan de bak om plaatsing voor het NK veilig te stellen.

Individueel: D-klasse

TSV domineerde in de klasse Jeugd Meisjes D. Julia Eggermont, Eva van der Velde en Sophie Heijes zorgden voor een ‘clean sweep’ door respetievelijk eerste, tweede en derde te worden. Myrialie Landkroon eindigde op de vierde plaats, Marcha Harms werd zesde nipt voor Romee Vonk. Aniek van der Laan (negende) Nienke van der Velde (dertiende) en Cato Hindriks (veertiende) volgden op enige afstand. Bij de Jeugd Jongens D ging de strijd tussen Brian Harms en Niels Bodde. Brian beslechtte het pleit met 1 punt verschil in zijn voordeel. Merel Jansen werd bij haar eerste wedstrijd in de klasse Pupil Meisjes D vijfde.

Individueel: E-klasse

Janiek Gremmer werd vierde in de klasse Instap E gemengd . In de oudere groep van de categorie Pupillen Gemengd E deed Tyrell van Oosten goede zaken; hij werd tweede. De andere springers van TSV kwamen uit in de groep met jongere springers. Eva Scholten zegevierde, terwijl Maree Tauran derde werd. Melinde Ramaker (vijfde) en Aiden van der Linden (zevende) eindigden in de middenmoot.

Synchroon: E-klasse

Janiek Gremmer en Melinde Ramaker behaalden bij het synchroonspringen een overwinning in de klasse Pupillen Gemengd E. Maree Tauran en Eva Scholten werden derde, op de voet gevolgd door Tyrell van Oosten en Aiden van der Linden.

Synchroon: D-klasse

TSV Hoogezand was ook bij het synchroonspringen goed voor een ‘clean sweep’. In de klasse Jeugd Meisjes D werden Romee Vondk en Eva van der Velde eerste, Julia Eggermont en Myrialie Landkroon tweede, en Aniek van der Laan en Sophie Heijes derde. Met een halve punt achterstand werden Cato Hindriks en Nienke van der Velde vierde. Marcha Harms en Merel Jansen moesten genoegen nemen met de zevende plaats. Ook bij de Pupillen/ Jeugd jongens D was er goud voor TSV: Brian Harms en Niels Bodde.

Synchroon: C-klasse

Bij het synchroonspringen mochten ook Diede Halsema en Nadien Gremmer de hoogste trede op het erpodium bestijgen. Zij wonnen in de klasse Pupillen/ Jeugd Meisjes C. Bij de Junior Meisjes C was het brons voor TSV: Silke Groendijk en Jet Hindriks moesten twee duo’s uit Assen voor laten gaan. Dewi Boijenga en Melisse Werkman vielen net buiten de prijzen. Dat was anders voor Jeanique Hoeveen Marijke Hessbusselaar. Zij werden tweede in de klasse Senior Dames C.