Stijlvol jubileumgala Aletta Jacobs College

HOOGEZAND - Het Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft zowel woensdag als donderdag een galafeest gegeven. In verband met het 150-jarig bestaan van de school vonden deze feesten niet, zoals gebruikelijk, in de week voor de kerstvakantie plaats, maar rond de geboortedag (9 februari) van Aletta Jacobs.

Woensdagavond was het galafeest voor de onderbouwleerlingen, donderdag was de bovenbouw aan de beurt. Zij maakten allen hun entree over een roze loper én in de spotlights. Om vervolgens in hun galakleding gefotografeerd te worden. Een bijzonder entree was er ook voor Jelka en Shannon uit vmbo-4. Zij werden met een oldtimer brandweerauto naar het gala vervoerd.

Leerlingenraad

Beide galafeesten waren georganiseerd door de leerlingenraad van 'het Aletta'. Een compleet lichtplan, met onder meer blacklight lampen, gaf de theaterzaal van de school een extra feestelijke uitstraling. Leerlingen én docenten vierden dan ook tot laat in de avond feest.

Reünie

In jubileumjaar 2018 staan nog veel meer jubileumactiviteiten gepland. Zo wordt zaterdag 13 oktober een reünie voor (oud-)leerlingen en (-)personeelsleden gehouden.