Oprichtingsvergadering Drents Gasberaad afgelast

ZUIDLAREN - De voor woensdag 7 februari geplande oprichtingsvergadering van het Drents Gasberaad gaat niet door. Initiatiefnemer Leefbaar Tynaarlo ziet voorlopig af van de oprichting van een ‘Drents Gasberaad op Groninger leest’.

Nadat Leefbaar Tynaarlo onlangs de plannen voor het Drents Gasberaad lanceerde, stonden diverse mensen op om de handschoen op te pakken om gedupeerden in Drenthe te gaan bijstaan. Dit alles heeft Leefbaar Tynaarlo en Leefbaar Tynaarlo-kandidaat John Franke behoorlijk verrast.

Discussie

Ze ervoeren het als bijzonder positief. Echter, ook ontstond discussie of Leefbaar Tynaarlo met een, weliswaar lokale, politieke achtergrond wel de juiste organisatie zou zijn om de kar van een Drents Gasberaad te trekken. ‘Die discussie heeft ertoe geleid dat wij na goed overleg met de andere initiatieven in Drenthe en overleg met het Groninger Gasberaad, gisteravond hebben besloten voorlopig af te zien van het opzetten van Drents Gasberaad’, meldt Leefbaar Tynaarlo in een persbericht. ‘Leefbaar Tynaarlo stelt als altijd het belang van de burger voorop en deelname aan een Gasberaad mag zeker geen bron van discussie worden. Daarvoor staat het belang van een oplossing voor de aardbevingsproblematiek in Drenthe boven alles.’

Inzet

Leefbaar Tynaarlo zegt zich nog meer dan voorheen in te zullen zetten voor de gedupeerden in en om Zuidlaren en de gemeente Tynaarlo. Periodiek zal Leefbaar Tynaarlo een aardbevingscafé organiseren.