900 kinderen uit Midden-Groningen scoren boeken

HOOGEZAND - Negenhonderd basisschoolleerlingen uit Midden-Groningen doen de komende weken hun best om zoveel mogelijk boeken te lezen.

Dat doen ze in het kader van het project ‘Scoor een Boek!’, waarmee de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij het belang van lezen willen benadrukken en het leesplezier bij kinderen willen vergroten. De scholieren - uit de groepen 5 en 6 van de basisschool - gaan in tien weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom van Weert.

Voetbalplaatjes

Kinderen de via de school deelnemen krijgen een poster die ruimte biedt aan voetbalplaatjes. Deze voetbalplaatsjes kunnen vergaard worden door boeken te lenen in de bibliotheek, en door mee te doen aan de Scoor een Boek! Experience. Deze experience bestaat uit activiteiten in de diverse bibliotheken; activiteiten als een partijtje robotvoetbal spelen, een voetbalstadion bouwen en laten zien wat je kunt in de skill-zone. Het leesproject wordt in de week van 5 tot en met 9 februari op de deelnemende scholen afgetrapt door leesconsulenten van de Bibliotheek. Het wordt uiteindelijk sportief afgesloten op het voetbalveld van HS’88 in Hoogezand.