Stichting Danshuis Noord genomineerd voor Drentse Anjer Prijs

ZUIDLAREN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil met deze prijs zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren c.q. een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs wordt vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een bedrag van € 5000.

De Styl

Stichting Danshuis Noord, die amateur- en semiprofessionele dansvoorstelling produceert, dankt de nominatie aan de productie ‘De Styl’, opgevoerd tijdens het OpeningsFesTYval op de Rijksluchtvaartschool in Eelde. In deze show werd moderne dans gecombineerd met architectuur, lasertechniek (DTL Laser) en video- elementen (in samenwerking met Muskee Media). Danshuis Noord wil dit jaar een nieuwe, ditmaal reizende dansproductie, op de planken te zetten. Deze voorstelling zal gaan over jongeren en social media, met een belangrijke rol voor live interactie.

Genomineerden

Naast Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren zijn Stichting Grensloos Kunst Verkennen De Wijk - IJhorst en Loods 13 uit Emmen. genomineerd. Commissaris van de koning Jetta Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs 9 april uit.