Molema schrijft ‘De eeuwige geest van de Langeleegte’

HOOGEZAND - Bij Uitgeverij Nobelman verschijnt 18 februari het boek ‘De eeuwige geest van de Langeleegte. Herinneringen aan 100 jaar voetbal in Veendam’. Dit boek is geschreven door oud-journalist/ -scheidsrechter Willem Molema uit Oude Pekela.

Molema geeft De Langeleegte een gezicht met verhalen over beroemde spelers van SC Veendam. Een van de spelers die de revue passeren is ‘Rooie Jan’ Blijham uit Sappemeer. Andere oud-spelers die aan bod komen zijn Frans de Munck, Paul Amara, Johan Derksen, Jeroen Zoet, Ruben Schaken en Marnix Kolder.

Langeleegte

De Langeleegte was jaren een begrip in Nederland. Het was de naam van het stadion van SC Veendam dat bijna 59 jaar betaald voetbal speelde, maar in 2013 failliet ging. Veendam en de Langeleegte, daar wilden andere clubs niet graag spelen. Het zou er altijd koud en winderig zijn en de weg er naar toe was lang. In dit boek wordt het geheim van die bijzondere naam de Langeleegte onthuld en de dubbele betekenis ervan uit de doeken gedaan. Verder verhalen over het ontstaan van de club, en over bijzondere supporters, sponsors, mannen van staal en medewerkers.
De eeuwige geest van de Langeleegte, Willem Molema, Uitgeverij Nobelman, 2018. ISBN 9789491737336