Rentmeesterschap in de Norbertusparochie

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM Vrijdag 9 februari start jaarthema Rentmeesterschap in de Norbertusparochie Rentmeesterschap wordt in 2018 het jaarthema van de Heilige Norbertusparochie in Oost- Groningen.

Een hoogst actueel onderwerp. Goed rentmeesterschap betekent dat we goed en verantwoord omgaan met de aarde en haar bewoners. Daar hoort bij dat we natuurlijke hulpbronnen niet uitputten, eerlijk delen wat er is, zorgen dat mensen, dieren en planten ook in de toekomst goed kunnen leven op deze planeet.

De Norbertusparochie start het jaarthema Rentmeesterschap met een bijeenkomst op 9 februari, waar Bisschop C. van den Hout en Frans Keurentjes, bestuursvoorzitter van FrieslandCampina spreken vanuit hun achtergrond en expertise. Vanuit deze invalshoeken proberen zij de vraag te beantwoorden: wat is goede zorg voor de wereld en haar bewoners?

Na hun inleiding gaan beide sprekers met de aanwezigen over dit onderwerp verder in gesprek.

Deze startbijeenkomst vindt op vrijdag 9 februari plaats in Hotel Faber, Mein Veningastraat 123 te Hoogezand. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De avond wordt georganiseerd door de Norbertusparochie en Solidair Groningen en Drenthe. Later in het jaar zal de parochie nog een aantal andere activiteiten organiseren die te maken hebben met duurzaamheid en rechtvaardigheid.