Vrijwilligers signaleren laaggeletterdheid

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Laaggeletterdheid: hoe herken je het? Heb jij als vrijwilliger met iemand te maken die altijd zijn bril vergeten is? Of regelmatig vraagt of jij een formulier in kan vullen?

Op 13 februari organiseert het Vrijwilligerscollege i.s.m. Stichting Lezen & Schrijven een training om laaggeletterdheid te leren signaleren, de excuses te herkennen en het onderwerp te bespreken.

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen: schaamte, onbegrip en voor dagelijkse bezigheden afhankelijk zijn van anderen. Mensen die laaggeletterd zijn, zijn geen analfabeten. Ze kunnen wel lezen en schrijven, maar beheersen niet het eindniveau vmbo of niveau mbo-2/3.

Deelnemers weten na afloop van deze training hoe ze laaggeletterdheid kunnen herkennen. Ook krijg je tips hoe je het gesprek moet aangaan en naar wie je kunt doorverwijzen.

De training wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur bij Kwartier Zorg & Welzijn, Laan van de Sport 2 in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via www.kwartierzorgenwelzijn.nl. Klik op Vrijwilligerscollege.