Groninger Bodem Beweging houdt Fakkeltocht

SLOCHTEREN - Aanstaande vrijdagavond komen Groningers weer samen om hun onvrede te uiten over de wijze waarop in Den Haag met het aardbevingsdossier wordt omgesprongen.

Op die avond organiseert de Groninger Bodem Beweging een grote fakkeltocht, in samenwerking met Milieudefensie, Houd Groningen Overeind en ook het Groninger Gasberaad.

De fakkeltocht start om half acht en duurt tot tien uur. We verzamelen op de Vismarkt. Voor een veilige fakkeloptocht verstrekt de organisatie zelf fakkels. „Neem ze alstublieft niet zelf mee”, benadrukt de organisatie. Let ook op met het meenemen van spandoeken en vlaggen. Dat mag, maar graag achter aansluiten en afstand houden van de fakkels.

De organisatie zorgt er samen met de brandweer voor dat de fakkels na afloop weer worden ingezameld. Vanwege de verwachte drukte zoeken we extra mensen voor ons brandveiligheidsteam, dat onderweg gevallen fakkels opruimt en met brandblussers meeloopt met de tocht. Opgave daarvoor kan via dit formulier van de Groninger Bodem Beweging.