Slachtoffers kunnen zich laten bijstaan door advocaat Nicolien Groeneveld

HOOGEZAND - Advocaat mr. N. (Nicolien) Groeneveld in Hoogezand staat slachtoffers bij van geweldsmisdrijven en/of een zedenmisdrijf.

Groeneveld: “Steeds meer slachtoffers zien het belang in van rechtsbijstand. Als advocaat bied ik cliënten begeleiding tijdens het gehele juridische traject. We vragen het dossier op en bespreken de inhoud met cliënt. Zo weten ze zeker dat ze alle informatie voorafgaand aan de strafzaak in kunnen zien en kunnen ze zich beter voorbereiden op het bijwonen van de zitting. Slachtoffers kunnen zelf gebruik maken van hun spreekrecht, maar vinden dit vaak te moeilijk. Zowel voor het spreekrecht als voor het indienen en onderbouwen van een schadevergoeding sta ik cliënten bij tijdens de zitting. Dit maakt de kans op toewijzing van de schadevergoeding groter.”

Gratis

Het inschakelen van een advocaat is gratis voor een slachtoffer van een gewelds- of zedenmisdrijf. “De drempel wordt vanuit de overheid zo laag mogelijk gehouden, omdat ook de overheid het belang in ziet van de mogelijkheid voor slachtoffers om zich te laten bijstaan door een advocaat’, zegt Groeneveld. “Slachtoffers met een minimaal inkomen betalen geen eigen bijdrage zoals voor andere rechtsgebieden wel gebruikelijk is. Rechtsbijstand is dus gratis.”

Groeneveld is werkzaam in Hoogezand en Leek en heeft een samenwerking met Van Horssen & Van Ophoven. Als advocaat houdt zij zich onder meer bezig met familierecht, huurrecht, privacy, bestuursrecht, WMO en slachtofferzaken. Iedere maandag en donderdag houdt zij spreekuur in de gemeente Midden-Groningen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Horssen & Van Ophoven advocaten en mediators in Leek: 0594-515396 of rechtstreeks met Groeneveld: 06-40506942