Lezing natuurlijk moestuinieren met Bokashi

ZUIDLAREN - De afdeling Zuidlaren e.o. van Groei & Bloei organiseert een lezing over natuurlijk tuinieren met Bokashi.

Voor het verwerken van alle etensresten en andere groene resten is Bokashi een uitstekende oplossing. Bokashi is Japans en betekent ‘goed organisch gefermenteerd materiaal’. Alle resten, ook schillen en gekookt voedsel kunnen worden gefermenteerd en uiteindelijk weer aan de bodem worden teruggegeven. De lezing is op maandagavond 22 januari en wordt verzorgd door Simone Vos van EM Agriton Natuurlijk actief.

Met de Bokashi-keukenemmer kunnen alle etensresten (ook alle schillen en gekookte resten) omgezet worden tot een waardevol organisch materiaal voor de bodem. Door het toevoegen van de Effectieve Micro-organismen (EM) -een soort startcultuur- gaan de resten fermenteren en niet rotten. Geen vervelende geurtjes en vliegjes meer.

Op deze avond wordt verder uitgelegd wat de verschillen zijn tussen compost en fermentatie, hoe u zelf eenvoudig Bokashi kunt maken en wat de waarde is voor de bodem.

Deze lezing is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei. Leden betalen € 4,00 entree, niet-leden € 6,50. Speciaal voor leden van de Volkstuinvereniging Zuid-Es uit Zuidlaren geldt bij deze lezing ook het leden-entreetarief van € 4,00. In de entree is tweemaal een consumptie (koffie/thee) begrepen.

De lezing wordt gehouden in de De Ludinge, Ludinge 4, Zuidlaren. De aanvang is acht uur ‘s avonds en het einde is rond tien uur. Voor meer info: www.zuidlaren.groei.nl of

www.emnatuurlijkactief.nl