De Zijlen verlengt contract v.v. HS’88

SAPPEMEER - Woonlocatie Bloemenstaete Sappemeer heeft het sponsorcontract met HS’88 verlengd met drie jaar tot het eind van 2021. Bloemenstaete is een locatie van De Zijlen voor vierentwintig mensen met een verstandelijke beperking.

Een aantal bewoners van Bloemenstaete speelt bij de G-afdeling van HS’88. Bij de vereniging spelen in totaal vijftig mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking. Twee teams spelen in de reguliere competitie voor G-voetballers.

Gezinus Hagedoorn werkt in Bloemenstate als woonbegeleider en is ook leider van G-2 van HS’88. En zo woont Rinus van Dijk in de seniorenflat bij Bloemenstaete en is daarnaast chauffeur voor het G-2 team. „Zo zien we bij HS’88 dat de samenwerking tussen mensen met een verstandelijke beperking en buren van de seniorenflat in Bloemenstaete echt werkt!”

Een aantal bewoners van de Bloemenstaete runnen de winkel ‘Bloem en Brocante’ aan de Meint Veningastraat 13 in Martenshoek. Dit is een project die door De Zijlen wordt ondersteunt, waarbij jongeren met een verstandelijke beperking zich kunnen ontplooien.