Divertimento met nieuw programma op zoek naar versterking

HOOGEZAND - Het Noord-Drents Kamerorkest Divertimento maakt aan het begin van dit nieuwe jaar een frisse start met een nieuwe dirigent én een bijzonder programma: the best of birds. Ook zoekt het orkest nieuwe leden. Divertimento zoekt (alt)violisten, een hoornist en een fagottist.

Geïnteresseerde amateurmusici zijn van harte welkom om kennis te maken en/of mee te spelen tijdens een van de repetities, elke dinsdagavond van acht tot tien uur in de HPK-zaal in Podium Zuidhaege in Assen.

Het amateurorkest studeert dit voorjaar muziek over vogels in. Alle te spelen stukken hebben op hun eigen manier een verband met elkaar. Zo speelt het orkest bijvoorbeeld ‘Gli Uccelli’ - de vogels - van Ottorino Respighi en ook de ‘Dans van de vogels’ van Nikolai Rimski Korsakov, een van de leraren van Respighi. Respighi werd beïnvloed door barokke componisten als Jean Philippe Rameau, van wie het orkest ‘La Poule’ - de kip - speelt. Ook alle andere stukken houden met elkaar verband, via muzikale invloeden of via de componisten die een link met elkaar hebben.

Deze zeer gevarieerde muziek studeert het orkest in onder leiding van de nieuwe dirigent Kees van der Harst. Naast dirigent van Divertimento is Kees sinds september 2014 dirigent van Clemens Schröner (Groningen) en modern ensemble AlHok (Arnhem). Als uitvoerend musicus (klarinettist) is Kees te beluisteren als eerste klarinettist in Het Wassenaer Consort en Filharmonie Noord. Ook heeft hij als remplaçant diverse producties gespeeld bij gezelschappen zoals het Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest, Muziektheater de Plaats, Theatergroep Kwatta en Orkest de Ereprijs.

Meer informatie is ook verkrijgbaar bij de voorzitter, Fred van ‘t Hul (0593 567324) of op de website www.divertimento-drenthe.nl.