Bluesmuzikant Ralph de Jong bij Evelyn Novacek

SAPPEMEER - Muzikant Ralph de Jong komt zondag 21 januari een instore optreden geven bij Evelyn Novacek in Sappemeer. In december van 2017 heeft Ralph maar liefst drie nieuwe cd's uitgebracht: 'Breath of live' (2cd), met violiste Ewa Pepper, 'Live' (2cd) en ' Slow Turtle Sundance' met band.

Tijdenshet optreden zondag speelt hij nummers van zijn nieuwe albums en er is naderhand gelegenheid een album te laten signeren.

Het optreden van De Jong begint om drie uur ‘s middags. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde Bluesverhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze bluesmuzikant. Ralph was al meerdere malen te zien in DWDD en VI.

De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 in Roosendaal geboren Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en zong mee tot de zangvogels het ‘s ochtends van hem overnamen.

Op 15 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is. In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde.

Het vorige album van Ralph de Jongh verscheen ook in 2017: een 3cd-box, getiteld Trilogy: dancing on a volcano'. 3 cd's met nieuw materiaal én met nummers die nog niet eerder op cd zijn uitgebracht. Daarnaast heeft hij meerdere nummers op het nieuwe album van Erwin Java ingezongen.