Nieuw en modern jongerencentrum in Hoogezand

HOOGEZAND - Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een nieuw en modern jongerencentrum in Hoogezand. Vrijdag 26 januari zal wethouder Peter Verschuren het centrum om 19:00 officieel openen door de nieuwe naam te onthullen.

Na de opening start om 20:00 een talentenshow voor en door de jongeren. Jong en oud zijn van harte welkom op deze avond. Voor jongeren uit Slochteren is met behulp van het Nationaal Busmuseum een gratis pendelbus ingezet die tussen Siddeburen en het jongerencentrum rijdt.

Bij het gehele proces (verbouwing, activiteiten en beheer) zijn jongeren actief betrokken. Jongeren zijn op deze manier ‘mede eigenaar’ van het jongerencentrum. ‘Onder professionele begeleiding hebben de jongeren de ruimte zelf vormgegeven. Ook bij de opening vrijdag 26 januari zijn de jongeren betrokken, aldus Patrick Folgerts, jongerenwerker bij Kwartier Zorg & Welzijn. ,,We hopen dat we met deze verbouwing jongeren een plek bieden waar ze kunnen leren, inspireren, huiswerk maken, advies inwinnen en koffiedrinken. Een plek waar iedereen zich thuis voelt.”