Tennisvereniging de Stirum kijkt terug op geslaagd toernooi

HOOGEZAND - Tennisvereniging de Stirum werd de afgelopen drie weken druk bezocht door deelnemers en toeschouwers van het jaarlijkse Stirum kersttoernooi.

Naast tennis was er volop gezelligheid door aanvullende activiteiten zoals oliebollen bakken, kinderdisco en een knallend eindfeest. ,,Toen op zaterdagochtend 16 december om 9.00 uur de eerste drie wedstrijden van start gingen dacht ik dat we met 275 deelnemers, het maximum aantal spelers voor dit toernooi wel bereikt hadden”, aldus toernooidirecteur Chris Haze.

,,Bij het plannen van dit kersttoernooi is een van de eerste zaken waar je naar kijkt hoe de kerstdagen en oud en nieuw valt. Met de verhinderingen van de deelnemers is het voor mij en onze Wedstrijd Technische Commissie elk jaar weer een hele uitdaging om alle wedstrijden te plannen. Want ook tijdens het toernooi kom je voor onverwachte zaken die verschuivingen tot gevolg hebben, maar uiteindelijk lukt het altijd weer waardoor ik dan weer denk: misschien had 280 ook nog wel gekund.”

Met uitzondering van de kerstdagen en nieuwjaarsdag werd er alle dagen getennnist in o.a. de enkel-, dubbel-, 60+, specialties- en mixcategorie op verschillende niveaus. Voorzitter Geert Bruining voegt eraan toe dat TV de Stirum in Hoogezand de enige vereniging is die beschikt over drie binnenbanen en dat dit natuurlijk veel mogelijkheden biedt om een binnentoernooi van deze omvang te organiseren.

Voorafgaand aan het feest van zaterdag bedankten beide heren iedereen voor alle hulp op welke wijze dan ook. En een extra applaus was er voor de sponsoren Dekko Lighting, Harms Autoschades, de Ganze fietsen, Rijkens Banket, Keurslagerij Boltjes, Jumbo en FC Groningen die met een financiële vergoeding of door schenking van producten een bijdrage leverden. De voorbereiding voor het kersttoernooi 2018/2019 zullen dit jaar in verband met het 20 -jarig jubileum extra vroeg beginnen.

Inschrijven kan weer vanaf 1 november!