Geld voor beweegtuin in Zuidlaren

ZUIDLAREN - Maandag overhandigde Marieke Lokhorst, Communicatie & PR van de Rabobank Zuidlaardermarktloop, een waardecheque van 798,00 euro aan Wilma Kruit (een van de initiatiefnemers) van Stichting Beweegtuin Mozaiek in Zuidlaren.

De uitreiking van de cheque vond plaats bij Woon- en zorgcentrum de Mozaiek in Zuidlaren. Ieder jaar sponsort de Rabobank Zuidlaardermarktloop een goed doel. Afgelopen jaar (2017) heeft zij bewust gekozen voor het goede doel Stichting Beweegtuin Mozaiek in Zuidlaren.

De financiele steun komt ten goede aan de realisatie van de beweegtuin de Mozaiek (voor meer info over de beweegtuin, zie bijlage). De Stichting Rabobank Zuidlaardermarktloop heeft gekozen voor het goede doel Stichting Beweegtuin Mozaiek, omdat het een sportief en lokaal initiatief betreft. De beweegtuin is toegankelijk voor alle leeftijden, dat sluit goed aan bij de filosofie van de Rabobank Zuidlaardermarktloop, een lokaal sportevenement, waaraan jong en oud kan deelnemen.

Het gedoneerde geld is afkomstig van enerzijds de deelnemende lopers van de Rabobank Zuidlaardermarktloop 2017 en anderzijds van de Stichting Rabobank Zuidlaardermarktloop. Bij inschrijving konden de lopers een donatie doen en in totaal hebben zij een bedrag 298,00 euro online gedoneerd. Daarnaast heeft de Stichting Rabobank Zuidlaardermarktloop 500,00 euro gedoneerd aan Stichting Beweegtuin Mozaiek.