Inzamelingsacties voor kledingbank

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Er waren de afgelopen tijd meerdere inzamelingsacties voor kledingbank Maxima.

De voetbalvereniging Hoogezand heeft tijdens de Nieuwjaarsreceptie meegedaan met de inzamelingsactie ten behoeve van kleding voor Maxima. Veel kleding werd ingezameld, namens Maxima kledingbank Sappemeer. Voorzitter Henk Slagter van Maxima bedankte het bestuur en de leden van de voetbalvereniging Hoogezand voor hun maatschappelijke betrokkenheid en uiteraard waren de medewerkers van Maxima zeer content met de ingeleverde kleding.

Ook het 24-Smashing volleybaltoernooi wordt doorgaans in het teken gezet van een goed doel. In de afgelopen 5 e editie van dit toernooi is gekozen voor een lokaal goed doel, te weten Kledinghuis Maxima en de daaraan verwante Dress for Success. Tijdens het toernooi zijn maar liefst 187 vuilniszakken draagbare kleding ingezameld.

Kledinghuis Maxima is gevestigd in Sappemeer en voorziet minima twee keer per jaar van kleding, schoenen en accessoires. Dress for Success begeleid werkzoekenden met passende kleding en een gedegen sollicitatieadvies. Beide organisaties werken volledig op vrijwilligers en zijn in het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws geweest doordat er nog steeds een stijgende vraag is voor kleding van minima en/of werkzoekenden.

De inzameling vond plaats voorafgaand en tijdens het toernooi. Naast een warm hart van eigen leden en diens familieleden waren ook deelnemende teams hartverwarmend met ingezamelde kleding. De toernooiorganisatie werd daarbij ook nog meermalig verrast door personen van buiten de vereniging en buiten het toernooi die graag hun steentje bij wilden dragen aan de inzamelingsactie.