KinderzwerfboekStation bij Toverboom.

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Bij stichting de Toverboom in Hoogezand is een KinderzwerfboekStation opgericht. Kinderen uit Midden-Groningen kunnen hier terecht voor een zwerfboek.

Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Rebecca Albers van De Toverboom legt uit: ,,Wij hopen hiermee een steentje te kunnen bijdragen aan het leesplezier van kinderen in Midden-Groningen. Wij willen dan ook de kinderen uitnodigen thuis te kijken naar gelezen boeken die in de kast liggen te verstoffen en deze bij ons in te leveren. Dan kunnen ze gelijk even snuffelen in onze boekenkast voor een boek die ze nog niet gelezen hebben.”

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en KinderzwerfboekStations. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.