24-Smashing: een groot volleybalfeest

HOOGEZAND-SAPPEMEER - De vijfde editie van 24-Smashing 2017 was een wervelend succes. Eind vorig jaar waren er maar liefst 59 deelnemende teams, waarbij het overgrote deel gezelligheids-, bedrijven- en gelegenheidsteams, ingeschreven om onderling volleybalwedstrijden te spelen. Naar schatting is het evenement bezocht door ruim 1.500 bezoekers, verdeeld over 10:00 ’s-Ochtends t/m 04:30 in de nacht. Hiermee is het toernooi een ruime overtreffing in vergelijking meer eerdere edities.

Het toernooi begon in de ochtend met een balvaardigheidstraining voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Het einde van de jongste jeugd, betekende de start voor de oudere jeugd tot 18 jaar. Na een gezellige gezamenlijke warming-up, onder begeleiding van Fysiotherapie en fitness school Let’s Move uit Sappemeer.

Aansluitend kwamen de huidige competitieve teams, die het op konden nemen tegen het Golden Oldies-team van Formido/DAK. Het grootste gedeelte oud-volleyballers die in de vorige eeuw op de drempel stonden van promotie naar de eredivisie van het volleybal. Het gezellige weerzien van oud-volleyballers en de huidige generatie was het startpunt voor de gelegenheidsteams om los te gaan.

Gedurende het hele toernooi stond in het teken van gezelligheid. Dit werd kracht bij gezet door onder andere muziek van DB Soundsystems, springkussens en suikerspinnen van Hesseling verhuur, en diverse kleine activiteiten als spijkerslaan, foto’s en natuurlijk heel veel volleybal. Het toernooi werd in goede banen geleid door maarliefst 49 vrijwilligers, die doorgaans het gehele toernooi aanwezig waren.