In actie voor Voedselbank

HOOGEZAND-SAPPEMEER - . Voor de kerstvakantie hebben beide basisscholen OBS De Schakel en CBS De Hoeksteen uit de wijk Spoorstraat-Kieldiep, in samenwerking met de Bewonerscommissie van deze wijk, een voedselbankactie georganiseerd.

De voedselbankactie is bewust gehouden in de maand december voor de kinderen met hun ouders die het in deze maand niet zo breed hebben. De bedoeling van de beide scholen met deze actie is geweest om de gezinnen met Kerst en Oud en Nieuw een extraatje te geven om deze dagen tot een feest te maken.

De voedselbank heeft beide scholen in totaal 80 tasjes gegeven om deze met allerlei lekkernijen te vullen. Een aantal kinderen hebben op beide scholen in alle klassen een uitleg gegeven over de actie om deze te promoten. Vele kinderen en ouders zijn bereid geweest om deze tasjes te vullen.

Op dinsdag 19 december zijn ze door de voedselbank opgehaald. Bij deze actie zijn de scholen ondersteund door de bewonerscommissie Spoorstraat-Kieldiep.

De kinderen en het onderwijzend personeel kunnen terugzien op een geslaagde actie en hopen dat de kinderen gezellige feestdagen hebben gehad.