Countryzanger Rik Vinke in Grand Café Zuidlaren

ZUIDLAREN - Aanstaande zondag 7 januari 2018 komt Rik Vinke muziek maken bij Grand Café Zuidlaren. Rik is een jonge, energieke muzikant met een bijzonder eigen sound en een waanzinnige passie voor country muziek.

Ondanks zijn jonge leeftijd van 17 jaar, weet hij menigeen te boeien met zijn muzikale performance. Rik is een liefhebber van Old school Country. Zijn inspiratiebronnen zijn onder anderen Johnny Cash, Waylon Jennings en Willie Nelson. Toch heeft ook de hedendaagse country zijn aandacht gevangen waarin namen als Little big Town en Lennon & Maisy inmiddels ook in zijn playlist voorkomen. Eind 2015 kwam Rik in contact met John en Nienke, een producers duo van NEO Music, uit Bovensmilde. In januari 2016 tekende Rik een platencontract bij NEO Records en in maart 2016 kwam zijn eerste single Don’t know why I miss you uit.

In 2017 kwam Rik zijn debuut album uit genaamd Forged in fire. Dit album werd goed door het publiek ontvangen. Eind 2017 won Rik een award voor meest veelbelovende country artiest. De award werd uitgereikt door de DCMA. Een organisatie die zich inzet voor de country muziek in Nederland. Dat belooft een hele bijzondere middag te worden. Aanvang 16.00 uur, de toegang is gratis.