Topdrukte rond de kraam van Speelman

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Het is sinds een aantal jaren een vertrouwd gezicht in Sappemeer, in de laatste twee maanden van het jaar, de oliebollenkraam van de familie Speelman.

Op 30 en 31 december kan de familie de vraag maar net aan en zal de rij wel weer lang zijn, zij kunnen hier maar weinig aan veranderen, het rijzen van het beslag en het bakproces heeft tijd nodig.

De familie Speelman is nog steeds trots op de behaalde 7 in de nationale oliebollentest van het Algemeen Dagblad. Op 30 en 31 december zijn alleen oliebollen, krentenbollen, appelbeignets en oudhollandse appelflappen.

,,Om het wachten iets aangenamer te maken hebben we dit jaar, bij de oliebollenkraam een tentje met koffie, warme chocolademelk en gluhwein, en voor de gezelligheid een beetje muziek. We gaan oudjaarsdag om 08.00 uur open en zullen tot 17.00 uur geopend zijn ook in Zuidbroek en u kunt bij ons pinnen”, aldus Martin Speelman. ,,De kraamis ook open van 2 tot en met 7 januari dus mocht iemand nog iets nodig zijn voor een nieuwjaarsreceptie kunt u dat reserveren en zullen wij dat verzorgen.”