Aletta in actie voor Serious Request

HOOGEZAND - - Geheel volgens traditie organiseerden de tweedeklassers van de deelscholen mavo en havo/vwo van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand op de laatste dag voor de kerstvakantie een kerstmarkt. De leerlingen verkochten zelfgemaakte spulletjes, kerstartikelen, allerlei lekkers en hadden acties bedacht om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook de docenten van de twee deelscholen hadden een verkoopstand.

De kerstmarkt in de voorhal van het Aletta werd drukbezocht door leerlingen en personeel van de school, maar vooral ook door ouders en opa’s en oma’s van de tweedeklassers. Deze grote belangstelling zorgde ervoor dat het streefbedrag van 750 euro ruimschoots werd overtroffen, de teller stond aan het eind van de morgen namelijk op 1131 euro.

Dit bedrag is inmiddels gestort op de rekening van 3FM Serious Request. In samenwerking met het Rode Kruis haalt men dit jaar geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.

Uit handen van algemeen directeur Ineke de Roo ontvingen zes leerlingen uit m2a een oorkonde, zij werden verkozen tot beste standwerkers van de markt. Als beloning mogen Amy, Amber, Serena, Daphne, Zoë en Marten ook met alle klasgenoten uit m2a naar de bioscoop.