Sleutels voor laatste bewoners Ter Laan

HOOGEZAND - Alle 58 nieuwe woningen van Lefier op woonveld Ter Laan in Hoogezand zijn klaar. De sleutels van de laatste negen woningen zijn donderdag 21 december aan de huurders uitgereikt. Bewoners zijn blij dat ze vóór de kerst over hun nieuwe woning kunnen beschikken.

De 58 woningen variëren in grootte: de meeste woningen hebben drie of vier slaapkamers, maar er zijn er ook enkele met twee of vijf. Op de begane grond hebben alle woningen een woonkamer met open keuken. De woningen zijn aardbevingsbestendig, comfortabel en energiezuinig, met zonnepanelen op het dak.

De nieuwbouw heeft langer geduurd dan vooraf gepland. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier: ,,Voor de start was uitgebreid overleg nodig met de NAM over de wijze waarop we de woningen aardbevingsbestendig wilden maken. En vanaf de zomer hadden we last van de economische opleving in de bouw. Daardoor was het moeilijk bouwmaterialen op tijd te krijgen en voldoende bouwvakkers te vinden en vast te houden. We zijn blij dat het ons toch is gelukt en dat alle huurders nu de sleutel van hun nieuwe woning hebben.”

Veel bewoners blijven in de wijk Het bouwplan is onderdeel van de wijkvernieuwing in Gorecht-West. Van de 58 woningen is er 60% verhuurd aan wijkbewoners die vanwege sloop uit hun woning moesten. Landelijk ligt dit percentage op 35%. ,,Ons uitgangspunt is dat we bouwen voor de huidige bewoners in de wijk. Dat lukt dus aardig. Bijna alle andere nieuwe woningen zijn verhuurd aan mensen die nu in Hoogezand-Sappemeer wonen. Het nieuwe Gorecht-West is populair bij de inwoners van de gemeente,” vertelt Witzenburg.

Woonveld Ter Laan nu klaar

Met de bouw van de 58 woningen is woonveld Ter Laan klaar. In de zomer van 2015 werden hier al 53 woningen gebouwd. Pieter: ,,Kenmerk van de wijkvernieuwing is dat we plannen samen met bewoners en gemeente ontwikkelen.”