Op bezoek bij ouderen

HOOGEZAND - e leerlingen maakten de kaarten tijdens de tekenles op de computer, bedachten wat ze in de kaarten konden schrijven bij Nederlands en de geschiedenisdocent leerde ze meer over de tijd waarin de ouderen opgroeiden. Tijdens het maken van de kaarten kwam docente Barbara van Zessen op het idee om de kaarten die de leerlingen hadden ontworpen 180 keer te laten afdrukken, zodat alle ouderen in De Burcht een kaart konden krijgen.

De kaarten werden verspreid onder de klassen en alle leerlingen schreven een kerstkaart.

In de kaarten stonden hun mooiste herinneringen van het afgelopen jaar en een wens voor de ontvanger. Sommige leerlingen schreven hun adres aan de binnenkant van de kaart, zodat de ontvanger een kaart terug kan sturen.

Toen alle kaarten klaar waren, was het voor de leerlingen tijd om ze langs te brengen.

In totaal waren er veertien ouderen die de kaarten van de leerlingen in ontvangst namen. De ontwerpers van de kaarten dronken gezellig een kop thee met de ouderen en maakten een praatje. WelZINN medewerkster Marijke Veen spreekt van een succes: ,,De ouderen hebben een gezellige middag gehad.”Ook de ontvangers van de kaarten waren erg enthousiast over het bezoek. ,,Het zijn lieve kinderen. Ze mogen wel vaker een kop thee komen drinken!”, aldus een van de bewoonsters.