Nicki Djo voorleeskampioen Nico Bulderschool

HOOGEZAND - Afgelopen donderdag heeft de finale van het voorleeskampioenschap op de Nico Bulderschool plaatsgevonden.

Op de Nico Bulderschool vinden ze lezen erg leuk en ook zeer belangrijk. Daarom deden alle bovenbouw groepen mee aan het voorleeskampioenschap.

In de weken voorafgaande aan de finale werd er veel (voor)gelezen en hebben er voorrondes plaats gevonden in de groepen 5 t/m 8. Hieruit kwamen 4 kandidaten naar voren die in een zinderende finale mochten strijden om de titel ‘Voorleeskampioen 2017-2018’. Daniëlle uit groep 5, Lorena uit groep 6, Nicki Djo uit groep 7 en Christy- Jane uit groep 8 namen het afgelopen donderdag onder toeziend oog van alle kinderen uit groep 5 t/m 8 tegen elkaar op.

De kinderen lazen ieder ongeveer 5 minuten voor uit een zelf gekozen voorleesboek.

De driekoppige jury, bestaande uit juf Mieke, Marjon Leertouwer van de Bibliotheek van Hoogezand-Sappemeer en oud leerkracht meester Wim, kozen uiteindelijk Nicki Djo als de uiteindelijke winnaar van het kampioenschap.

Naast een oorkonde en gouden medaille heeft zij de eer zich het gehele jaar voorleeskampioen van de Nico Bulderschool te mogen noemen.

Als voorleeskampioen krijgt zij een belangrijke taak. Tijdens de nationale voorleesweken in januari, welke altijd een prominent onderdeel zijn bij de onderbouw van de Nico Bulderschool mag Nicki Djo in de onderbouw groepen gaan voorlezen.