Spoorwegmuseum Zuidbroek pakt uit tijdens de kerstperiode

ZUIDBROEK - - Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is dit jaar voor het eerst ook in de kerstvakantie geopend. Eerste kerstdag is het museum gesloten, maar vanaf tweede kerstdag tot en met vrijdag 29 december is het museum iedere middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna de weekenddagen vanaf 10.00 uur. Oudjaarsdag tot 16.00 uur.

Op woensdag 27 en donderdag 28 december is een aantal modelspoorbouwers uit Noord-Nederland aanwezig met een grote (Fremo) modelbaan. Vier modelstations zijn als grote baan aan elkaar gekoppeld, waarop diverse soorten treinen zullen rijden. Dit alles is te zien in het Museumcafé.

Vrijdag 29 december komen de liefhebbers van oude boeken en andere spoorwegspulletjes aan hun trekken. In het Museumcafé vindt deze dag een boekenbeurs plaats. Een aantal dubbele boeken wordt deze dag voor een zacht prijsje verkocht. Daarnaast is er ‘Tussen Trein & Troep’, als parodie op het bekende TV-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’. Een ieder kan zijn/haar treinen op waarde laten taxeren. Dus bent u benieuwd of een oude trein die u ergens op zolder gevonden heeft nog waarde heeft? Kom dan even langs met het model of een foto.

Naast theoretische kennis is er ook praktische informatie verkrijgbaar. U kunt deze dag terecht met een defecte modeltrein, transformator of verlichting om deze door treinendokter Dirksen te laten onderzoeken. Bovendien is de grote modelbaan van de Modelrailgroep Veendam alle dagen in bedrijf.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is naast de extra openingstijden in de kerstvakantie iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.