Groningen heeft eigen landmark

GRONINGEN - De G als herkenbaar beeldmerk van Groningen bestond natuurlijk al, maar een levensgrote versie kan vanaf nu als mobiele selfiespot worden ingezet in stad en provincie. Maandagmiddag onthulden wethouder Joost van Keulen, onder meer verantwoordelijk voor toerisme, evenementen en economie & innovatie, Eric Bos van de Groninger City Club en Barbara Risselada van Marketing Groningen het 700 kg wegende oranje gevaarte op de Grote Markt in Groningen.

De G wordt ingezet om steeds andere plekken, evenementen en gebeurtenissen in stad en provincie tijdelijk te markeren. Plekken die Groningen uniek maken of waar op dat moment iets bijzonders gebeurt. Zo staat de G de komende weken prominent op de Grote Markt, naast de ijsbaan Groningen on Ice. Begin 2018 kunnen muziekliefhebbers een G-selfie nemen tijdens het grootste showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag.

Later dat jaar zal de oranje G uiteraard niet ontbreken tijdens het bezoek van het koningspaar. Het is de bedoeling dat de G wordt ingezet om kampioenschappen te vieren, tijdens belangrijke congressen en ter extra aankleding van festivals en evenementen, zoals de Groninger Museumnacht, Vlaggetjesdag in Zoutkamp of de herdenking van de Slag bij Heiligerlee. Ook kan de G tijdelijk opduiken in het Groninger landschap. En zo zal de herkenbare oranje G vanaf nu door stad en ommeland reizen en zorgen voor verbinding.

De ruim 2 meter hoge G is onderdeel van de toeristische Er gaat niets boven Groningen-campagne. Een belangrijk element daarvan is de ambassadeurscampagne #SPOTGRONINGEN. Daarin worden Groningers, oud-Groningers en fans van de provincie Groningen opgeroepen om hun favoriete plek te delen op social media. Want de Groninger is trots op zijn stad en provincie en mag dit best wat vaker uitdragen. Zo ontstaat de komende jaren een verzameling van alles wat Groningen Groningen maakt. De opvallende stalen G past hier naadloos in en nodigt bewoners én bezoekers uit om zichzelf te vereeuwigen op de plek waar hij op dat moment staat en zo hun #SPOTGRONINGEN met de wereld te delen.

De volgende plek van de Groningen-landmark wordt samen inwoners van de provincie bepaald. Hiervoor komt in het nieuwe jaar een oproep aan alle Groningers.