Goede resultaten turnsters Hoogezand

HOOGEZAND - In Uithuizen vond de eerste voorwedstrijd derde en vierde divisie turnen plaats voor Groninger en Drentse verenigingen. Voor het Turninstituut namen maar liefst 22 turnsters deel en zij wisten knap vier keer eremetaal weg te kapen.

Velen liggen op koers voor de finale die op 16 april thuis in Hoogezand gehouden gaat worden. Bij de senioren wist Frédérique Krijgsheld bij haar seniorendebuut in de derde divisie blij verrast de eerste plaats te veroveren. Met stabiel turnen turnde ze 44.417 punten bij elkaar.

Clubgenoot Judith Korte miste het podium op 0.001 punt. Bij de vierde divisie was het Riechelle Faber die zichzelf overtrof door bijna foutloos te turnen. Zonder val op de balk bleef zij slechts 0.15 punt verwijderd van de eerste plek. Bij de aanstormende jeugd waren het Marlon Benjamins (Instap N3) en Ilonka Schut (pupil 1 N3) die zilver respectievelijk brons wisten te halen. Marlon lukte dit vooral door de hoogste score op vloer te halen, Ilonka door geen enkel zwak moment te laten zien over de vier toestellen.