Burgerinitiatief tegen windmolens

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Het Burgerinitiatief ‘Stop de bouw van windmolens op land’ bepleit windturbines op zee. Op land, zeker ook in de omgeving van Hoogezand-Sappemeer zouden de windmolens voor veel overlast zorgen. ‘

,,Windenergie op zee is inmiddels goedkoper dan windenergie op land. En de ruimte die op de Noordzee al is gereserveerd voor windturbines is meer dan voldoende om alle plannen voor wind op land te kunnen vervangen. Toch blijft de overheid doorgaan met het plaatsen van windturbines op land. Windturbines zo hoog als de Euromast. Windturbines, die overlast veroorzaken door laagfrequent geluid, slagschaduw en horizonvervuiling. Vele honderden van deze windturbines moeten er nog verrijzen door heel Nederland, als het aan de regering ligt. Ook in Groningen en Drenthe. Van Zuidbroek via Muntendam, Veendam en Stadskanaal naar Musselkanaal. Van Gieterveen via Gasselternijveen, Exloërmond, Valthermond en Emmen naar Coevorden. De veenkoloniën en wijde omgeving zullen bezaaid zijn met Euromasten, die het nu nog ongerepte landschap zullen veranderen in een industriegebied van energiefabrieken”, aldus initiatiefnemer Kees Pieters.

,,Dat moet stoppen”, zegt Kees Pieters, initiatiefnemer van Burgerinitiatief ‘Stop de bouw van windmolens op land’. Hij roept iedereen op het burgerinitiatief te ondertekenen op stoplandwind.nl en te verspreiden naar zoveel mogelijk mensen. ,,Daarmee kunnen we de politiek bewegen om het beleid te wijzigen.” Er zijn 40.000 ondertekeningen nodig om het onderwerp op de agenda te krijgen van de Tweede Kamer.