Nieuw elan tijdens kerstconcert Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor

ZUIDLAREN - Het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor moest zondag voor zijn tweejarig kerstconcert ditmaal, vanwege forse uitbreiding van de leden, uitwijken van de Dorpskerk naar de Laarkerk.

Het koor heeft het afgelopen jaar Frits Vugteveen als dirigent aangesteld en is mede daardoor van 42 leden thans gegroeid naar 67 leden. Frits heeft het koor een geheel nieuw elan gegeven, en dat was tijdens het concert duidelijk merkbaar. Het koor bracht een uitzonderlijk fraai concert uit, met onder anderen het Gloria Intrada in een bewerking van de dirigent zelf, en Son of Mary van Frans Kocx, samen met de sopraan Jeanet Schuring. Uiteraard werd ook het overbekende Stille Nacht, in het Duits gezongen.

Het concert werd aangevuld met een aantal schitterende solo uitvoeringen van Peter Cramer aan de Vleugel die onder andere drie preludes van George Gershwin speelde en met enkele duetten waaronder Mary’s Boychild, gezongen door Frits Vugteveen, bariton en Jeanet Schuring, sopraan.

De orgelbegeleiding werd gedaan door Dirk Swama, vaste begeleider van het koor. Tot slot werd met de samenzang van het Ere zij God met tegenzang van het koor deze geslaagde middag afgesloten.