Maak- en Innovatiefestival voor herhaling vatbaar

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Afgelopen zaterdag organiseerden Parkmanagement Midden-Groningen, Bibliotheek en Winkelcentrum Hooge Meeren voor het eerst een Maak- en Innovatie Festival (MifMiG) met veel techniek, innovatie, robotica, duurzaamheid én creativiteit. De belangstelling was groot: ondanks alle kerstmarkten kwamen ongeveer 1000 bezoekers naar het evenement.

Om 10.00 uur opende wethouder Marco Metscher het festival in Het Kielzog. Hij mocht daarna in het Winkelcentrum voetballen tegen Absalom Warkor van FC Groningen. Op de Playstation weliswaar want Absalom speelt voor zijn club in een speciale e-competitie.

Zowel kinderen als volwassenen konden zaterdag kennismaken en ervaren wat de mogelijkheden zijn van nieuwe technologieën. Van de Hesla van Holthausen, bibberbeestjes maken, ontwerpen voor de 3D printer, Virtual Reality tot bouwen en programmeren met Arduino en Scratch.

MifMiG is een initiatief van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren, Bibliotheek Hoogezand, Parkmanagement Midden Groningen (PMMiG) en Winkelcentrum De Hooge Meeren. Wat staat ons te wachten? Welke innovatieve technieken worden er momenteel al toegepast? Wie zijn er in de regio al enthousiast bezig met de toekomst?

Het is een uniek evenement voor Midden-Groningen dat niet alleen leuk is. Het is van groot belang dat er aandacht is voor de veranderingen in de maatschappij en de eisen die aan (toekomstige) werknemers gesteld worden. Andere kennis en vaardigheden zullen belangrijk worden. Het is goed dat iedereen hiervan op de hoogte is.

Groningen heeft al vijf keer een dergelijk festival georganiseerd. Voor Midden-Groningen zal het ook vast een vervolg krijgen!