Koorschool Kielzog geeft concert in Veendam en Hoogezand

Veendam - Drie koren van het Kielzog Koorschool geven op 16 december een sfeervol Kerstconcert in de Grote Kerk in Veendam. Het concert zal worden verzorgd door het Kinderkoor, het Jeugdkoor, en het Jongerenkoor.

Het programma biedt een kleurrijk palet van Kerstmuziek uit verschillende landen en tijden met onder meer muziek uit Filippijnen, Oekraïne en Engeland. Tijdens het concert worden bekende Christmas Carols gezongen waarbij het publiek kan meezingen. De koren staan onder leiding van Wim van de Laar. De pianobegeleiding is in handen van Johanan Havinga.

Op 17 december treedt het koor op in de Damkerk in Hoogezand. Op 7 januari beginnen de koren het nieuwe jaar goed met een concert in de kerk van Noordbroek.

Dit jaar wordt in Annerveenschekanaal weer een sfeervolle Kerstmarkt gehouden.

Op zondag 17 december staan de deuren van de Waterstaatskerk wijd open om de bezoekers te verwelkomen. Er is een gevarieerd aanbod aan Kerstartikelen, streekproducten, kunst en hobbyproducten, gepresenteerd door enthousiaste standhouders uit de wijde omgeving. Vrijwilligers bakken ter plekke – en ook al dagen vooraf - de inmiddels beroemde spekkedicken en knieperties, er is glühwein en andere warme producten worden ter plekke bereid.

De fair begint om 11.00 uur en de entree is geheel gratis. De kerk is verwarmd. Het adres van de kerk is Greveling 117 in Annerveenschekanaal. Ook het in de consistorie gevestigde restaurant van de Heerencompagnie is op deze dag geopend.

De kerk in Annerveenschekanaal is een z.g. Waterstaatskerk, gebouwd in 1835. Het is een Rijksmonument. Sinds 2013 is het in particuliere handen en is er een restaurant gevestigd, de Heerencompagnie. In de kerk worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd, zoals optredens, expositie en toneelvoorstellingen.

Het Christmas Carol Koor uit Westerbroek geeft op zondag 17 december weer haar jaarlijkse kerstconcert in de Hervormde kerk van Westerbroek. Ook vorig jaar was het weer een daverend succes.

Het Christmas Carol Koor is een gemengd koor bestaande uit 28 dames en heren. In de maand december verzorgt het koor -in aanloop naar de kerstdagen- vele optredens op diverse locaties door de hele provincie. Het uitgebreide meerstemmige repertoire bestaat onder andere uit klassiekers als Silent night, Winter Wonderland en Oh Holy night maar ook hele oude Carols en de modernere nummers staan op het repertoire.

Het koor staat onder leiding van Ninke Sluiter-Ballema. Met haar prachtige arrangementen is succes verzekerd.

Het Christmas Carol Koor is gekleed in Dickens-style. Stijlvol en zeer verzorgd. De combinatie van fantastische kerstliederen en de Dickenskleding zorgt voor een bijzondere uitstraling en zeer veel sfeer.

Aanvang van het concert is 17.00 uur, de kerk is geopend vanaf 16.30 uur. Kaarten in de voorverkoop zijn € 6,50 (incl. consumptie en versnapering) Te reserveren bij G. v.d. Laan, 0598-325203 of G. Mulder, 050-4942110.

Het projectkoor Sotto Voce onder leiding van Inge Roelands gaat op zaterdag 16 december in het

kerkje in Eext en op zondag 17 december in de Bartholomeuskerk in Noordlaren winterconcerten

geven. De drie, vier en vijfstemmige werken die uitgevoerd worden zijn gecomponeerd door William Byrd

en Thomas Tallis beide Engelse componisten uit de 16 de eeuw.