Nooit te oud om te leren

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM Vanuit de overtuiging dat je nooit te oud bent om te leren organiseren we samen met ouderenambassadeur John de Wolf, de gemeente Groningen, het UWV en Werkinzicht.nl op woensdag 17 januari 2018 het Old School Event.

Dit is een speciale middag voor werkzoekenden vanaf een jaar of 50, die graag weer aan het werk willen, maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook vanwege hun leeftijd. De aanleiding van het event zijn de groeiende tekorten in de techniek en bouw en het toenemend aantal 50-plussers dat thuis zit in stad en ommeland. Old School is een gehanteerde term voor mensen die vroeger in de techniek zijn opgeleid, maar in hun werkende leven een ander pad hebben gekozen. Ook mensen die thuis en/of hobbymatig veel klussen, maar een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zijn van harte welkom.

Tijdens het Old School Event bieden we deze groep werkzoekenden de kans om in contact te komen met opleiders en werkgevers. Door middel van bij- of omscholing willen we mensen de mogelijkheid bieden om aan de slag te gaan in de installatietechniek, de bouw, de metaal-, groen-, of infrasector. Ook en juist als ze in het verleden iets heel anders hebben gedaan. Het event is echt bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met techniek, in de breedste zin van het woord. We bieden deze mensen een opleiding, cursus of workshop aan waarmee ze zich op een laagdrempelige manier kunnen om- of bijscholen. Zodat ze weer aan de slag kunnen.

Het idee is dat de opleiding en / of cursus van de kandidaat betaald wordt. Daarbij kan het gaan om een opleiding voor een bepaalde tijd, maar in veel gevallen volstaat een cursus van een dag al. Voor sommige banen heb je slechts een VCA-certificaat nodig om aan de slag te kunnen. Wij regelen dit voor de werkzoekenden. Ook mensen die zelf een leuke vacature in de techniek hebben gezien, maar niet weten wat ze moeten doen om in aanmerking te komen voor de functie, zijn welkom. We kunnen helpen bij het vinden van de juiste scholing, zodat men meer kans maakt.

Het doel van het evenement is dat bezoekers op 17 januari met iets concreets de deur uitgaan; een aanmelding voor een opleiding, een sollicitatiegesprek of misschien wel een baan. Een secundaire doelstelling is om de vooroordelen over oudere werkzoekenden weg te nemen. Om die reden steunen de gemeente Groningen (wethouder Roeland van der Schaaf) en het UWV het Old School Event én is John de Wolf, oud-profvoetballer en boegbeeld van de doelgroep, een van de sprekers op 17 januari aanstaande.