HS’88 luidt de noodklok: „Oudste kleedkamers dateren uit 1972”

HOOGEZAND - - Voetbalvereniging HS’88 is sinds dit jaar de grootste voetbalvereniging van de regio Midden Groningen. Meer dan 36 teams spelen wekelijks op zaterdag hun wedstrijd en moeten zich daarbij omkleden en douchen. Omdat de vrouwenafdeling bij HS’88 zeer groot is en daarnaast ook nog teams met een geestelijk en/of lichamelijke beperking spelen, moet elke week worden gepuzzeld iedereen een plekje te geven.

Naast te weinig kleedaccommodatie beschikt HS’88 over een zeer verouderde kleedaccommodatie. De oudste kleedkamers dateren van 1972. Deze kleedkamers voldoen qua uitvoering en afmetingen niet aan de norm die hiervoor geldt.

Deze kleedkamers zijn de oudste van de gemeente Midden Groningen.

DIEP SCHAMEN

HS’88 schaamt zich diep voor zijn leden en voor zijn wekelijkse gasten.

Er zijn inmiddels gesprekken met de gemeente gaande maar deze staan door de gemeentelijke herindeling op een laag pitje. Het water staat HS’88 intussen aan de lippen.

Op de laatste algemene ledenvergadering, gehouden in november, was bij de rondvraag het belangrijkste onderwerp de slechte kleedaccommodatie.

Het bestuur werd het vuur nauw aan de schenen gelegd door vele leden die hun ongenoegen te kennen gaven over de abominabele slechte kleedkamers en douches.

Het is beleid dat leden na afloop van trainingen en wedstrijden zich douchen. Maar als begeleiding en trainers kan van de jeugdspelers niet worden verwacht dat zij zich gaan douchen met de rug tegen de muur onder een miezerig straaltje en meestal ook nog koud.

UITNODIGING

Zodra er een nieuw college is, nodigt het bestuur van de voetbalvereniging HS’88 B&W van harte uit om samen tot een oplossing te komen.