Voorleeswedstrijd op de W.A. Scholtenschool

FOXHOL - - Afgelopen donderdag 30 november werd de jaarlijks terugkerende Voorleeswedstrijd op de W.A. Scholtenschool te Foxhol gehouden.

Maar liefst 6 kandidaten streden voor de eervolle benoeming van voorleeskampioen van onze fijne dorpsschool. Aan de jury bestaande uit Hannah Blom (de schoolcoördinator) , Marjon Leertouwer (leesconsulente van de bibliotheek in Hoogezand) en Gerlin de Lange (een echte boekenschrijfter) de moeilijke taak om een ware leeskampioen uit wel 6 hele ervaren lezers te kiezen. Demir Tuzla kwam als grote winnaar uit de bus en gaat zich voorbereiden voor de regionale kwartfinale.

Opvallend is te noemen dat van de 6 kandidaten er maar liefst 5 jongens deelnamen. Dat ziet de school als een mooie ontwikkeling. Bij wedstrijden als deze zijn de meisjes vaak in de meerderheid.

Wij danken Danujan Henricoos, Elian Dusseljee, Mauro Locci, Yara Sportel en Gijs Lenssen voor hun geweldige inzet. Ze zijn dan misschien geen leeskampioen geworden, maar aan deze fijne voorlezers wordt zeker gedacht bij andere leesevenemten die plaatsvinden op onze school.