Fotoclub bestaat 60 jaar

VEENDAM - De AFV Veendam, ofwel: de Fotoclub Veendam, viert in mei 2018 haar 60-jarig bestaan. De leden van de club willen het volgend jaar uitgebreid aandacht besteden aan dit jubileum.

Omstreeks maart 1958 waren het twee journalisten (de heren Hiskes en Prijt ) van het regionale dagblad De Noord Ooster (de redactie was toengehuisvest in Wildervank) die bedachten dat het misschien een leuk idee zou kunnen zijn: het oprichten van een fotoclub in deze gemeente en ze besloten daartoe een oproep in hun krant te plaatsen En zie, in mei van dat jaar was de Amateur Fotografen Vereniging Veendam een feit.

In de afgelopen 60 jaar is er inderdaad veel veranderd. In de wereld van de fotografie heeft zich in die jaren ook een ware revolutie voorgedaan. Van analoog naar digitaal. Toen foto’s maken in de donkere kamer, nu (even ?) aan de computer zitten.

In de eerste plaats wordt in van Beresteyn van 21 mei 2018 tot en met 30 juni 2018 een expositie met het werk van de leden gehouden met als motto ‘Veendam’.

In de tweede plaats organiseert de jarige Fotoclub Veendam een fotowedstrijd voor de jeugd. De foto moet gemaakt zijn in Veendam of betrekking hebben op Veendam. Elke jeugdige fotograaf mag één foto inzenden. De foto moet uiterlijk 31 januari 2018 digitaal worden gezonden naar veendamfoto2018@gmail.com. De tien beste foto’s krijgen een plaats op de expositie.