kerstconcert met VKSO en vier koren

Veendam - veendam Kom alvast in de kerststemming met dit hartverwarmende kerstconcert vol traditionele Christmas Carols en prachtige klassieke werken van ongeëvenaarde componisten als Brahms, Verdi en Sibelius, in de beeldbepalende en tot Rijksmonument uitgeroepen St. Josephkerk in Zandberg dat gehuld zal zijn in een fonkelende kerstsfeer.

Maar liefst vier koren zullen met bezieling aantreden en dit bijzondere kerstconcert vocaal completeren. Het gaat om Sometimes onderleiding van Gert Vissering, het Antoniuskoor en Cantus luventis onderleiding van Klaas Withaar en RK kerkkoor St. Caecilia onderleiding van Klaas Breider.

Ook u wordt in de gelegenheid gesteld om mee te zingen met het fameuze ‘O Come All Faithful’, beter bekend als: ‘Komt allen tezamen’, onder begeleiding van het VKSO, het orkest van de veenkoloniën, onderleiding van dirigent Lubertus Leutscher.

‘Komt allen tezamen’ op zondag 17 december in de St. Josephkerk te Zandberg en onderga deze intens warme muzikale sfeer in aanloop naar wellicht één van de mooiste momenten van het jaar: Kerstmis! Aanvang 15:00 uur.

Op vrijdag 8 december (17.00 uur) vinden weer gratis Blueprint sessies plaats in Grand Café Java. Met deze editie Dusty Hat uit Veendam en de Groningse gitarist Joost Dijkema.

Na jarenlang met de formaties Still Going West en The Neil Young Mirror Band rondgetoerd te hebben besloot Gerry Wolthof (zang, gitaar en mondharmonica) in 2014 om samen met Marianne van der Velde (zang), Hans Steneker (staande bas en zang) en Ilona van Veen (viool en zang)de formatie Dusty Hat op te richten. Hun repertoire bestaat uit muziek van 0.a. Gram Parsons, Emmylou Harris, Bob Dylan, The Byrds, Poco en Neil Young.

Gerry speelt ook nog solo met het betere muziekwerk uit de jaren ’60, ’70, etc. en natuurlijk zijn Tributes aan Neil Young zoals “Harvest and the Best of the Rest”. Het is de derde keer dat we Dusty Hat in Blueprint optreedt en het belooft weer een prachtige sessie te worden.

Ook Joost Dijkema treedt op tijdens de uitzending.