Leer bridgen bij Doublet

HOOGEZAND - Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders..Op elk spel probeer je met jouw partner meer slagen te maken dan je tegenstanders.

Die doe je door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is.Want iedereen kan bridge leren. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In competitieverband worden er meestal 28 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt is bridge een sociale sport.Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen.De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

In Nederland zijn ruim 600 docenten actief. Deze leraren kunnen je de eerste beginselen van het bridgespel bijbrengen door middel van een basiscursus voor beginners. Zo’n cursus bestaat in de regel uit twaalf lessen van ongeveer 2,5 uur die ‘s ochtends,’s middags of ‘s avonds worden gegeven.

De cursussen starten meestal in september of januari. Bridge leren is niet moeilijk maar het moet wel goed worden uitgelegd. Dat is de reden dat er bridgecursussen worden gegeven. Al vanaf les één zit u met de kaarten in de hand en leert u het spel spelenderwijs.

Overal in Nederland worden bridgecursussen gegeven. In Hoogezand begint een bridgecursus voor beginners op 17 januari a.s. aanvang 19.30 uur in één van de zalen van de Reensche Compagnie.

Deze cursus wordt georganiseerd door Bridgeclub Doublet ’81 en gegeven door een ervaren docent. Wilt u meer weten over deze cursus of over andere mogelijkheden om de eerste beginselen van bridge te leren neem dan contact op met Bridgeclub Doublet ’81. Secretariaat: Doublet ’81 telefoon: 0598-0598- 351488 of bcdoublet81@gmail.com.