Klas bk1c is de gezondste klas

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Op de foto staan de leerlingen uit bk1c van het dr. Aletta Jacobs College. Zij zijn de winnaars geworden van de High School Health Challenge 2017 op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Vorige week stond het thema gezondheid op de agenda van de eerste klassen vmbo. Dit hield o.a. in dat deze leerlingen elke ochtend klassikaal met elkaar ontbeten. Uiteraard stonden alleen maar gezonde producten op de ontbijttafel en bovendien was het super gezellig om met alle klasgenoten en de mentor te ontbijten.

Daarnaast moesten de brugklassers voor deze wedstrijd dagelijks twee opdrachten uitvoeren, namelijk een opdracht die te maken had met eten en een opdracht die te maken had met bewegen. Het doel van de gezondheidschallenge: de leerlingen bewust laten worden van wat gezond voor ze is en wat niet.

Er was een schoolcompetitie verbonden aan deze uitdaging. De opdrachten werden per klas ingeleverd en beoordeeld. Hiermee konden punten worden gescoord. Klas bk1c (zie foto) is uitgeroepen tot winnaar van de gezondheidsweek. Hun beloning is een sportief klassenuitje naar keuze!