Slot Passie en Romantiek

HOOGEZAND-SAPPEMEER - en van de hoogtepunten is het prachtige, vrolijke en romantische pianoconcert no. 23 in A, KV 488 van W.A. Mozart uit 1786. Dit piano concert door niemand minder dan Aleg Tryfanenkau een top pianist geboren in Minsk, Wit-Rusland. Hij wist vanaf zijn zesde dat hij pianist wilde worden. Ook in het buitenland trad hij veelvuldig op in onder meer Zwitserland en Spanje. Momenteel woont hij in Hoogezand-Sappemeer.

Naast dit schitterende concert valt er nog veel meer te beleven en te genieten. Prachtige bekende operakoren door het Projectkoor der Romantiek, Ensemblestukken uit o.a. Don Giovanni door prima solisten. Dirigent: Rob Brunekreeft. En een parel uit de stad Groningen: Het Groninger Studentenkoor o.l.v. Mirna Westra dat steeds meer furore maakt en op professionele wijze de mooiste liederen en ballads ten gehore brengt.

Tevens hebben ze een aandeel in koorwerk van Wagner en Mendelssohn. Begeleid door Cas Straatman. Ballet met enscenering van Willemien Benjaminse maakt het plaatje compleet. Kortom een afwisselende belevenis.